divendres, 23 d’octubre del 2009

PUPURRI CANÇONS VALENCIANES

Aquest estiu per casualitat vaig trobar un grup de música molt valencianot i em va encantar. Bajoqueta Rock. Aci us adjunte el tema que he trobat al youtube. És una espècie de karaoke al mateix temps que ells canten va eixint la lletra per a que la pugueu seguir. Espere que us agrade... Clique damunt la paraula Bajoqueta Rock del text. Potser a classe escoltem algun troç.


HISTÒRIES DE POR


Amb l´alumnat de 1r curs de l´ESO estem llegint a l´aula el llibre Històries de por. La veritat és que a tots els estan agradant molt les històries i sobretot el clima que s´ha creat a l´aula. Els dies que toca lectura quan jo arribe a l´aula ja han baixat les persianes i està tota la classe asseguda a les seues cadires esperant-me per a que comence la lectura.

Abans que s´acabe el llibre provaré una nova experiència que me l´ha donada la meua companya de departament, Carme, es tracta que l´alumnat porte a classe vestimenta, objectes propis d´històries de por.

Carme m´ha comentat que ho ha fet amb els seus alumnes i tots van arribar a l´aula ataviats amb roba negra, calaveres, ciris, entre d´altes coses i va eixir molt bé l´experiència. Ja comentaré jo com m´ha resultat a mi.

NOUS AIRES, NOVES VISIONS




És ja algun el temps que porte a la docència i de vegades em pregunte que recordaran els meus alumnes d´aci uns 8 o 10 anys de les seues classes i dels seus professors. Mirant cap al futur, realment m´abelliria molt trobar-me´ls i veure quines són les coses que recorden.



Tota aquesta reflexió la faig perquè me´n adone que diàriament a les nostres aules cada vegada els xiquets i les xiquetes tenen menys normes de conducta, es distrauen amb major dificultat, els nivells d´aprenentatge i concentració són molt reduïts... Aleshores hi ha vegades que a les meues classes de valencià em dedique més a transmetre´ls valors i models per a la seua vida futura que no l´assignatura en qüestió. No sé si amb açò estaré fent la meua feina o no. Però la veritat és que a mi m´agrada i trobe que funciona amb l´alumnat.