dimarts, 9 de març del 2010

Treball dia de la dona. Alex Valmaña. 3r ESOA

Aquest any als meus alumnes de 3r de l'ESO els vaig encomanar una tasca per al dia de la dona. Volia que es centraren en la vida d'alguna dona de la seua família que fóra per a ells especial. A més d'aquesta temàtica volia que als seus treballs utilitzaren la tecnologia: presentació, enllaços, fotografies, música, narració... Els meus objectius s'allunyen un poc del resultat però el treball elaborat per Àlex Valmaña té alguns dels objectius que jo pretenia. Mireu-lo i ja em direu.

TIO CANYA, AL TALL

Aquesta vesprada estic en ratxa. Tinc temps i estic trobant molt de material per a enriquir-vos la setmana cultura. A continuació us deixe una altra cançó que és tot un HIMNE per al poble valencià. Espere que us agrade.

UNA RECITACIÓ

Aquesta setmana en lloc de posar-vos una cançó us annexa un poema musicat del gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés. No hi havia a València dos cames com les teues. Dolçament les recorde, amb els ulls plens de llàgrimes, amb una teranyina de llàgrimes als ulls. On ests? On estan les teus cames tan adorables...
(m'agradaria molt que l'aprenguéreu i poder-lo recitar a classe)
height="364">

8 de MARÇ: DIA DE LA DONA


Ahir celebràrem a classe el dia de la dona. Els vaig explicar als meus/es alumnes el per què d'aquesta celebració: lluitar per una societat igualitària tant per als homes com per a les dones.
I els vaig llegir un parell d'historietes-contes que els van agradar molt. Els contes que els vaig llegir estan extrets de l'obra: Femení, singular d'Urbà Lozano.
A més de reflexionar sobre el paper de la dona a la societat, també eixiren altres temes candents d'actualitat (que els deixaré per a un altre dia, eh?).
Sols desitje haver-los fet reflexionar sobre el paper de la dona i obrir-los la gana per llegir.